[80 Cartes de Fantasie] / [Gottllieb Kisling]. - Kisling, Gottlieb (1790-1846) (1815)
Przedstawia odbitkę czterech kart ze scenami rodzajowymi. 1. brodaty mężczyzna po lewej, kobieta, trzymająca na ręku dziecko, po prawej, między nimi głowa osiołka; 2. dwie kobiety w cylindrowatych kapeluszach, wznoszace prawe dłonie do wysokości czoła; 3. szewc, siedzący na zydlu, z młotkiem we wzniesionej dłoni i pracujący, na wysokości jego brzucha, symbol figury karcianej pik; 4. Dwóch kowali kujących podkowę wspartą na odwróconym symbolu pik, opartym o kowadło.