Krzysztof Celestyn Mrongowiusz 1764-1855 - Napieralski, Walter (1929-1978). ([Gdańsk], 1957)
Przedstawia portret Krzysztofa Celestyna Mrongowiusza w popiersiu, z księgą i orderem.
Tyt., w lewym górnym rogu kompoz.: Krzysztof Celestyn Mrongowiusz 1764-1855. Sygn. aut., technika i data dopisane ołówkiem ręką aut. pod kompoz.: litografia Napieralski 57. Miejsce wyd. wg działalności aut.