[Konsekracja na biskupa Lecha Kaczmarka 18 stycznia 1959 roku] / Pracownia Fotografii Artystycznej Pepliński Edmund. - Pepliński, Edmund (1959)
Przedstawia kardynała Stefana Wyszyńskiego modlącego się nad Lechem Kaczmarkiem podczas jego konsekracji. Biskup Lech Kaczmarek klęczy pochylony przed kardynałem w Bazylice Wniebowzięcia Najświętszej Marii Panny w Gdańsku 18 stycznia 1959 roku.