Zabawa tematyczna jako efektywny sposób spędzania czasu przez dzieci / Mirosława Nerło. - Nerło, Mirosława (19..-2017)
Zakres i treść: aktywność w czasie, wzrastające możliwości dziecka, rozwój aktywności w zabawie, organizacja działania w zabawie, zabawa tematyczna to twórcze działanie dziecka, dzieci realizują temat, dzieci poznają rzeczywistość za pomocą fikcji, w co bawią się dzieci?.