[Pod Raszynem] - Gorski, Konstanty (1868-1934). ([Warszawa], 1895)
Przedstawia mężczyznę obserwującego ukradkiem zza rogu żołnierzy na koniach.
Tytuł nadany wedlug treści kompozycji i napisu na odwrocie.
Miejsce powstania według działalności autora.
Data powstania według działalności autora.
W polu kompozycji w lewym dolnym rogu sygnatura autora: KGorski.
Na odwrocie ołówkiem: Pod Raszynem.
Keywords: Malarze -- Polska -- 1900-1945.