Kobieca podmiotowość w ujęciu postkartezjańskim : o strukturalnych korzeniach przemocy wobec kobiet w kulturze europejskiej - Żukowska, Kamila (2019)
Kobieta, Kartezjusz, filozofia, resextensa, res cogitans.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 23-24.
Streszczenie angielskie.