Ex Libris Fundacji Wspólnota Gdańska / Bohdan Rutkowiak. - Rutkowiak, Bohdan (1933- ). (2008)
W obramowaniu kwitnąca gałąź drzewa i mały herb Gdańska, wzdłuż krawędzi napis: Ex Libris Fundacji Wspólnota Gdańska. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem sygnatura autora.