Pojęcie jednostki - indywiduum - Mesquita, António Pedro (1961- ); Balter, Lucjan (1936-2010) (2004)
1. Rozczarowujący początek. 2. W poszukiwaniu tego, czego się szuka. 3. Operatywne określenie pojęcia jednostki. 4. Pytania bez odpowiedzi i pytania bezsensowne.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Antropologia filozoficzna; Jednostkowienie; Artykuł z pracy zbiorowej