Beaumarchais - Cyrulik sewilski / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1952)
Program teatralny premiery 9.10.1952 r. Reżyser: Hugon Moryciński, scenograf: Marian Kołodziej, kierownik literacki: Malwina Szczepkowska.