Ex Libris Jana Piotrowicza - Kulikowska, Maria (1895-1989).; Piotrowicz, Jan (kolekcjoner). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1937)
W prostokątnej ramce rycerz w zbroi siedzący na książce, z lewej strony pionowo napis: Ex Libris, na tarczy: Jana Piotrowicza.
Na odwrocie pieczątka z nazwą artystki i techniką graficzną. Data według katalogu Biblioteki Narodowej.
Strona Biblioteki Narodowej katalog, dostęp 03.01.2019
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1900-1945.