[Festungswall am Schlachthof mit Blick nach dem Englischen Damm. Alles eingeebnet. aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (odb. Karol Nowaliński], 1986)
Przedstawia fragment wałów obronnych w okolicy rzeźni miejskiej, w głębi widoczna ul. Angielska Grobla, 30. 07. 1913 r.