[Festungswall am Schlachthof mit Blick nach dem Englischen Damm. Alles eingeebnet. - Nowaliński, Karol (1935- ). ([Gdańsk : odb. Karol Nowaliński], 1986)
Przedstawia fragment wałów obronnych w okolicy rzeźni miejskiej, w głębi widoczna ul. Angielska Grobla, 30. 07. 1913 r.
Data i aut. odb. wg inwentarza PAN BG. Tyt. wg opisu na negatywie. Ponadto na negatywie: Danzig 30. 7. 13.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1920-1939 (Wolne Miasto) -- fotografie