Sierpień 80 : wiec przed Dyrekcją / fotografia Bogusław Nieznalski. - Nieznalski, Bogusław (1948-2014) (1980)
Przedstawia mężczyznę przemawiającego z wózka akumulatorowego do robotników siedzących przed budynkiem dyrekcji stoczni w trakcie strajku 18 sierpnia 1980 r. w Stoczni Gdańskiej.