[Widok Gdańska z Biskupiej Górki] [ aut. odbitki Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński], 1982)
Przedstawia widok Gdańska z Biskupiej Górki, na pierwszym planie zabudowa ul. Na stoku, w głębi widoczna panorama miasta, fragmenty wałów obronnych, wieże kościołów NMP, św. Jana, św. Katarzyny oraz Ratusza Głównego Miasta i Wieży Więziennej, ok. 1890 r.