[Widok Gdańska z Biskupiej Górki] - Nowaliński, Karol (1935- ). ([Gdańsk : Karol Nowaliński], 1982)
Przedstawia widok Gdańska z Biskupiej Górki, na pierwszym planie zabudowa ul. Na stoku, w głębi widoczna panorama miasta, fragmenty wałów obronnych, wieże kościołów NMP, św. Jana, św. Katarzyny oraz Ratusza Głównego Miasta i Wieży Więziennej, ok. 1890 r.
Tyt. wg przedstawienia i Fot. Gd. Aut. i data wg. inwentarza zbiorów fotograficznych BG PAN.
Wspólczesna odbitka zdjęcia wykonanego ok. 1890 r.
Fot. Gd.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 19 w. -- widoki; Gdańsk (Polska) -- 19 w. -- fotografie