Widok kościoła NMP i ul. Mariackiej od strony wschodniej Foto Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1983)
Przedstawia Kościół Mariacki i ul. Mariacką w Gdańsku, widok z Domu Przyrodników, 1983 r.