Ex Libris Dr Stanisław Aulich / Bogusław Brandt. - Brandt, Bogusław (1909-1983) ([wydawca nieznany], 1962)
W okręgu słońca, wokół którego krążą sztuczne satelity i rakieta, napisy na szarfach, u góry: Ex Libris, u dołu: Dr Stanisław Aulich. Nazwisko autora w obrębie kompozycji. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.