Rozwój teorii rachunkowości w XX wieku we Francji / Katarzyna Klimczak. - Klimczak, Katarzyna (rachunkowość)
Zakres i treść: pionierzy francuskiej teorii rachunkowości, Jean Dumarchey - najwybitniejszy francuski teoretyk rachunkowości, inni autorzy francuscy.