Zarys problematyki promocji zdrowia osób niepełnosprawnych, chorych przewlekle i terminalnie / Alina Żurek. - Żurek, Alina
Rozwój idei promocji zdrowia; znaczenie psychologii zdrowia w promocji zdrowia; promocja zdrowia w sytuacji niepełnosprawności, choroby przewlekłej i terminalnej; promocja zdrowia osób niepełnosprawnych i chorych w świetle modelu systemowego.