Entwurf zur Erbauung eines Gymnasiums in Danzig - Held, Carl Samuel (1766-1845). ([Gdańsk], 1830)
Przedstawia projekt Gimnazjum Miejskiego w Gdańsku (Städtisches Gymnasium zu Danzig): Fasady, profile, pierwsze i drugie piętro. W prawym górnym rogu napis: Blatt 6.
Miejsce na podstawie działalności autora.
Daty na podstawie działalności autora.
Pod rysunkami, w dole projektu, obok miarki zastosowanej skali, podpis autora, piórem: Held.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w; Gdańsk (Polska) -- 19 w. -- źródła; Gdańsk (Polska) -- 19 w. -- życie intelektualne; Gdańsk (Polska) -- zabytki