Ex Libris Doktora Jerzego Higiera - Rolicz, Stanisław (1913-1997).; Higier, Jerzy Jan (1917-1989) ([S. l.], 1962)
Sowa siedząca na książkach ustawionych pionowo, napis na grzbietach książek: Ex Libris, u dołu: Doktora Jerzego Higiera. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem autograf aut. i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.