Nadzieja / Lidia Małyszko-Ramik. - Małyszko-Ramik, Lidia (1946- ). (2010)
Na pierwszym planie stojące postacie robotników z transprentami "Solidarność" między nimi papież i anioły, za nimi zarysy różnych charakterystycznych budowli gdańskich, w głębi morze, nad nimi biały gołąb w locie. Pod wyobrażeniem ołówkiem tytuł dzieła, symbol techniki graficznej i autograf artystki.