Aus meinen Büchern Otto Haak 1905 : Niemals Verzagen - Kortmann, Martin (1874-1945).; Haak, Otto. ([Berlin], 1905)
W obramowaniu, między kolumnami herb właściciela, u góry półka z książkami niżej dewiza: Niemals Verzagen, napis u dołu na stronach otwartej książki: Aus meinen Büchern - Otto Haak 1905. Nazwisko artysty i data ryte u dołu kompozycji.
Miejsce wydania na podstawie działalności artysty.
Keywords: Ekslibrisy -- Niemcy -- 1900-1945.