Ex Libris Biblioteki Powiatowej w Tczewie / SR. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) (1960)
U góry wstęga z napisem: Ex Libris, pod nią widok na stację kolejową, parowozownię i lokomotywę z wagonami. Z lewej strony herb Tczewa z datą: 1260-1960. U dołu na zwoju papieru napis: Biblioteki Powiatowej W Tczewie. Poniżej No 19 i sygnatura autora SR, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.