Ex Libris Mgr. Mariana Wojciechowskiego / S. Ż. - Żechowski, Stefan (1912-1984) (1957)
W obramowaniu przedstawia siedzącego lwa, trzymający jedną łapę na otwartej księdze, a w drugiej sowę. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Mgr. Mariana Wojciechowskiego. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.