Wielki leksykon roślin (Komputer Świat, 2010)
Program zawiera szczegółowy opis 2500 roślin ogrodowych i domowych, wskazówki na temat ich pielęgnacji, a także informacje o chorobach, leczeniu oraz szkodnikach. Opisy są wzbogacone o zdjęcia, do dyspozycji mamy system filtrów umożliwiający wyszukiwanie roślin według różnych kryteriów. Istnieje możliwość wprowadzania własnych notatek przypisanych konkretnym roślinom.