Z Książek H. Gurbielowej - Kuglin, Stanisław (1907-1983).; Gurbielowa, H. ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1956)
Na tle otwartej książki popiersie kobiety, obok wazon z kwiatem, niżej ustawione pinowo książki, napis na wstędze: Z Książek H. Gurbielowej.
Na odwrocie ołówkiem nazwa artysty, data według działalności artysty.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 20 w