Representacya Prawa Jasnego Y Rzetelnego : Za ktorego Powodem godzi się Naiasnieyszemu Elektorowi J. Mści Brandenburskiemu Possesya Zastawy Jemu Przymierzem Wiecznym y wiara poprysiężona Na Miescie Elblągu ustanowioney po czterdziestu Letney, y nad to, mianey cierpliwośći, obiąć. - Fuchs, Paul von (1640-1704) ([wydawca nieznany], 1698)
Uzasadnienie prawa elektora brandenburskiego Fryderyka III do przejęcia Elbląga (na podstawie traktatów welawsko-bydgoskich z 1657).