Representacya Prawa Jasnego Y Rzetelnego : Za ktorego Powodem godzi się Naiasnieyszemu Elektorowi J. Mści Brandenburskiemu Possesya Zastawy Jemu Przymierzem Wiecznym y wiara poprysiężona Na Miescie Elblągu ustanowioney po czterdziestu Letney, y nad to, mianey cierpliwośći, obiąć. - Fuchs, Paul von (1640-1704).; Fryderyk I (król Prus ; 1657-1713). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1698)
Uzasadnienie prawa elektora brandenburskiego Fryderyka III do przejęcia Elbląga (na podstawie traktatów welawsko-bydgoskich z 1657).
Autor na podstawie Estr. i Holzmann-Bohatta, DAL (poz. 12078).
Na stronie tytułowej data: M DC XCVIII; data dzienna wg "Kopia listu" elektora brandenburskiego Fryderyka III (późniejszego króla pruskiego Fryderyka I): Dat. ... Coloniæ ad Svevum d. 7/17 Octob. 1698.
Estr. XV-XVIII
Ossol. XVII
BNPol online
VD17 online