Ex Libris Atse Van Der Hoek / K. Wróblewska. - Wróblewska, Krystyna (1904-1994) (1949)
Kot siedzący przed otwartą książką z napisem Ex Libris, u dołu na półkolistej szarfie napis: Atse Van Der Hoek, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.