[Afisz teatralny] : [Inc.:] 1. Abonnement. No. 7. Sonntag den 29. Oktober 1815. Die Jungfrau von Orleans. Eine romantische Tragödie in 6 Aufzügen von Fr. Schiller. ([Gdańsk : s.n.], 1815)
Afisz przedstawienia "Die Jungfrau von Orleans. Eine romantische Tragödie in 6 Aufzügen" F. Schillera.
Tytuł nadany przez katalogującego.
W górnej części afisza wizerunek orła pruskiego.
Keywords: Schiller, Friedrich -- (1759-1805).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w