Aussicht auf den Mottlaufluss, das Bordingsfeld, das Gymnasium A. L. Randt. - Randt, August Lobegott (1794-1859) (1857)
Przedstawia widok z Wyspy Spichrzów na Motławę i Stare Przedmieście w Gdańsku, według rys. z 1839 r.