Danzig Langebrücke - Krahntor / Orginal-Aufnahme Gebr. Freyman. (Orginal-Aufnahme u. Verlag Gebr. Freymann, G. m. b. H., 1913)
Przedstawia Długie Pobrzeże i Żuraw, ujęcie z nabrzeża Ołowianki w kierunku Zielonego Mostu, ok. 1915 r.