Marii Szyłkiewicz Ex Libris Z. Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1968)
Przedstawia moździerz z tłuczkiem iwetkniętymi kwiatami, napis u góry: Marii Szyłkiewicz, na moździerzu napis: Ex Libris. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.