Augustus II. von Gottes Gnaden. König in Pohlen, Groß Fürst in Litthauen [...] : Signum Belli Eines für Zwey aus dem Polnischen übersetzet : [Expl.:] Geschehen zu Warschau den 15ten Novemb. An. 1698. Unserer Regirung. II. - August II Mocny (król Polski ; 1670-1733) (Drukarnia Pijarów?, 1698)
Uniwersał wzywajacy do pospolitego ruszenia w celu odzyskania Elbląga z rąk elektora brandenburskiego Fryderyka III (późniejszego króla Prus Fryderyka I).