Augustus II. von Gottes Gnaden. König in Pohlen, Groß Fürst in Litthauen [...] : Signum Belli Eines für Zwey aus dem Polnischen übersetzet : [Expl.:] Geschehen zu Warschau den 15ten Novemb. An. 1698. Unserer Regirung. II. - August II Mocny (król Polski ; 1670-1733).; Fryderyk I (król Prus ; 1657-1713).; Drukarnia Pijarów (Warszawa). ([Warszawa? : Drukarnia Pijarów?, 1698)
Uniwersał wzywajacy do pospolitego ruszenia w celu odzyskania Elbląga z rąk elektora brandenburskiego Fryderyka III (późniejszego króla Prus Fryderyka I).
Adres wyd. prawdopodobny.
Tekst w jęz. pol. ukazał się pod tyt.: August Wtory Z Bożej Łaski Krol Polski [...] : teraźnieyszym naszym Vniwersałem iednym za Dwoie, Wici wydanym obwieszczamy [...]; u Estr. i Ossol. opisywane jako: Wici jedne za dwoje.
Estr. XV-XVIII
Ossol. XVII
VD 17 online
Dostępne w postaci elektronicznej.