Romancero V, Romanca o św. Gabrieli - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995). ([Gdańsk], 1961)
Przedstawia kobietę w ujęciu 3/4, obejmującą się ramionami.
Tyt., sygn. aut. i data dopisane ołówkiem ręką aut. poniżej kompoz. Miejsce wyd. wg działalności aut.