Badania statystyczne nad błędami językowymi uczących się języka polskiego na Ukrainie / Jerzy Kowalewski. - Kowalewski, Jerzy (1970- ).
Słowa kluczowe: błędy językowe, nauczanie języka polskiego na Ukrainie, glottodydaktyka, typologia błędów.