Ulica Mariacka, widok zniszczeń z Bramy Mariackiej [fot.] Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1945)
Przedstawia ul. Mariacką, zniszczoną podczas wojny, ujęcie z Bramy Mariackiej, 1945 r.