Ex-Libris Norman Shaftel - Coll Blanch, Alexandre (1898-1975).; Shaftel, Norman (1915-1998). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1975)
Kwiat naparstnicy leżący na otwartej książce, obok słój z etykietą: Digitalis, napis z lewej strony u góry: Ex-Libris Norman Shaftel. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty, data według działalności artysty.
Keywords: Ekslibrisy lekarzy; Ekslibrisy -- Hiszpania -- 20 w