Gdańsk : Stary Ratusz / Fot. J. Uklejewski. - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (Spółdzielczy Instytut Wydawniczy "KRAJ", 1947)
Przedstawia ruiny przedwojennej ulicy Młyńskiej, w głębi widoczny Ratusz Starego Miasta, około 1947 roku.