Gdańsk : Stary Ratusz - Uklejewski, Janusz (1925-2011).; Spółdzielczy Instytut Wydawniczy "Kraj". (Warszawa : Spółdzielczy Instytut Wydawniczy "KRAJ", 1947)
Przedstawia ruiny przedwojennej ulicy Młyńskiej, w głębi widoczny Ratusz Starego Miasta, około 1947 roku.
Data według przedstawienia.
Keywords: Ratusz Staromiejski (Gdańsk) -- karty pocztowe; Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1945-.; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- karty pocztowe