Gdynia Klub "Kotwica" i Basen Żeglarski / fot. J. Uklejewski. - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (Krajowa Agencja Wydawnicza, 1970)
Przedstawia budynek klubu żeglarskiego "Kotwica" przy Bulwarze Nadmorskim oraz przylegającą do niego plażę wypełnioną wczasowiczami, ok. 1980 r.