Ex Bibliotheca Senatvs Gedanensis [Silber Jonas]. - Silber, Jonas (1596)
W ozdobnym renesansowym kartuszu podtrzymywanym przez dwa lwy herb Gdańska. U dołu, na ozdobnej tablicy napis: Ex Bibliotheca Senatvs Gedanensis.