[Afisz. Incipit:] Młoda gwardia opera w 4-ch aktach (7 odsłonach) Juliusza Mejtusa ... ([wydawca nieznany], 1953)
Afisz informujący o premierze 22.12.1953 r. Inscenizacja i reżyseria: Antoni Majak, kierownictwo muzyczne: Kazimierz Wiłkomirski.