Mała Księgowość "Rzeczpospolitej" oprac. zespół w składzie: Sławomir Ciupiński, Jarosław Ciupiński ; program Tomasz Grochowski. - Ciupiński, Jarosław; Ciupiński, Sławomir; Grochowski, Tomasz (Presspublica : Daunpol sp. z o.o., 2006)
Program służy do prowadzenia Księgi Przychodów i Rozchodów, Ewidencji Przychodów, ewidencji dla potrzeb podatku od towarów i usług, ewidencji przebiegu pojazdu prywatnego użytego do celów służbowych, ewidencji Środków trwałych i wartości niematerialnych i prawnych, magazynu towarów i usług, wystawiania faktur, przyjmowania i wysyłania zamówień na towary, wysyłania ofert handlowych.