Krwawa Luna i inni wirtuozi tortur / Aleksander Szumański. - Szumański, Aleksander (1931- ). (Jerzy Moraś - Penelopa Sp. z o.o., 2018)
Dotyczy martyrologii narodu polskiego w czasie II wojny światowej.