Krwawa Luna i inni wirtuozi tortur - Szumański, Aleksander (1931- ).; Wydawnictwo Penelopa (Warszawa : Jerzy Moraś - Penelopa Sp. z o.o., 2018)
Dotyczy martyrologii narodu polskiego w czasie II wojny światowej.
Bibliografia po tekstach.
Keywords: Brystiger, Julia -- (1902-1975).; Polska. -- Służba Bezpieczeństwa -- 1945-1970.; Żydzi -- prześladowania -- Polska -- 1945-1970.; Wojna światowa (1939-1945) -- Żydzi -- ratowanie -- Polska; Holocaust -- Polska; Żydzi -- Polska -- historia; Wojna światowa (1939-1945) -- okrucieństwa -- Polska; Polska -- stosunki międzyetniczne -- 1900-1945.