[Afisz. Incipit:] Obwieszczenie zgodnie z art. 11 ustawy z dn. 3 czerwca 1947 r. o nadzorze nad wymiarem i poborem podatku gruntowego [...] / F. Gąsowski. - Gąsowski, Feliks ([wydawca nieznany], 1947)
Afisz informujący o wprowadzeniu obowiązku zapłaty podatku gruntowego w ziemiopłodach z dn. 12 sierpnia 1947 r.