Schloss Gröditzberg. - Eduard Pietzsch & Comp ([Drezno] : [Eduard Pietzsch und Comp], 1842)
Przedstawia widok na wieś, pałac i zamek w Grodźcu.
Pod polem kompozycji pośrodku tytuł, po prawej: B.II., a po lewej: III.8. Ilustracja drukowana w Borussia. Museum für Preußische Vaterlandskunde Bd. 3 (1842), Lief. 6.
Data, wydawca i miejsce wydania na podstawie odnośnika bibliograficznego.
https://www.bibliotekacyfrowa.pl 27.05.2025
Keywords: Pałac w Grodźcu (woj. dolnośląskie); Panorama (widok); Zamek w Grodźcu (woj. dolnośląskie); Zamki i pałace; Grodziec (woj. dolnośląskie, pow. złotoryjski, gm. Zagrodno); Grafika niemiecka; Litografia